Megint egy tészta ami nagyon hamar kész, könnyen elkészíthető, jó nagy adag és NAGYON FINOM. Azoknak akik szeretik a krémsajtos sütiket, ajánlom.
hozzávalók 8 főre
Tésztához
• 30 dkg liszt
• 15 dkg kristálycukor
• 15 dkg puha margarin
• 1 cs sütőpor
• 2 egész tojás
Krémhez
• 1 l tej
• 40 dkg kristálycukor
• 4 csomag vaníliás puding
• 3 nagy pohár tejföl (20%-os)
Tetejére
• 2 cs színtelen tortazselé
• őszibarack (az év többi szakaszában 1 üveg befőtt/ konzerv)
Nagyon kiadós és finom! Hamar kész.
elkészítés
1. A tészta hozávalóit összegyúrjuk, majd gáztepsi méretűre nyújtjuk úgy, hogy legyen egy kis pereme is.
2. Ezután megfőzzük a krémet a tejjel, a cukorral, és a pudinggal.
3. Levesszük a tűzről és egyesével belekeverjük a tejfölöket.
4. A kész krémet a már tepsibe nyújtott tésztára öntjük, a tetejét pedig beborítjuk meghámozott, felszeletelt őszibarackkal.
5. 170 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
6. Ha megsült, ráöntjük a zselét, hűtőbe tesszük és kb 1 óra múlva lehet szeletelni
Én általában kompótot használok, amit a kisűlt, kihűlt tésztára teszek rá.
Ez nekem nagyon tetszik. Jól értettem?Abban az esetben, ha friss gyümölcsöt használunk, akkor azt a -még- nyers tésztára kell tenni? Köszi! :)
VálaszTörlésIgen, úgy irja a recepten. Én rövídesen eperrel fogom kipróbálni, de azt se sütöm meg.
VálaszTörlésNagyon szivesen. :)
ma ilyen tortát viszek valakinek:) majd megmutatom. köszi, Piroska.
VálaszTörlés