KÖSZÖNTELEK AZ OLDALAMON, KÖSZÖNÖM, HOGY BENÉZTÉL.

2010. április 24., szombat

Barackos szelet

Megint egy tészta ami nagyon hamar kész, könnyen elkészíthető, jó nagy adag és NAGYON FINOM. Azoknak akik szeretik a krémsajtos sütiket, ajánlom.


hozzávalók 8 főre


Tésztához

• 30 dkg liszt

• 15 dkg kristálycukor

• 15 dkg puha margarin

• 1 cs sütőpor

• 2 egész tojás

Krémhez

• 1 l tej

• 40 dkg kristálycukor

• 4 csomag vaníliás puding

• 3 nagy pohár tejföl (20%-os)

Tetejére

• 2 cs színtelen tortazselé

• őszibarack (az év többi szakaszában 1 üveg befőtt/ konzerv)

Nagyon kiadós és finom! Hamar kész.


elkészítés

1. A tészta hozávalóit összegyúrjuk, majd gáztepsi méretűre nyújtjuk úgy, hogy legyen egy kis pereme is.

2. Ezután megfőzzük a krémet a tejjel, a cukorral, és a pudinggal.

3. Levesszük a tűzről és egyesével belekeverjük a tejfölöket.

4. A kész krémet a már tepsibe nyújtott tésztára öntjük, a tetejét pedig beborítjuk meghámozott, felszeletelt őszibarackkal.

5. 170 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

6. Ha megsült, ráöntjük a zselét, hűtőbe tesszük és kb 1 óra múlva lehet szeletelni

Én általában kompótot használok, amit a kisűlt, kihűlt tésztára teszek rá.

3 megjegyzés:

  1. Ez nekem nagyon tetszik. Jól értettem?Abban az esetben, ha friss gyümölcsöt használunk, akkor azt a -még- nyers tésztára kell tenni? Köszi! :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, úgy irja a recepten. Én rövídesen eperrel fogom kipróbálni, de azt se sütöm meg.
    Nagyon szivesen. :)

    VálaszTörlés
  3. ma ilyen tortát viszek valakinek:) majd megmutatom. köszi, Piroska.

    VálaszTörlés