KÖSZÖNTELEK AZ OLDALAMON, KÖSZÖNÖM, HOGY BENÉZTÉL.

2010. április 9., péntek

Sonkás, brokkolis Quiche

Ezúttal kicsit másképp. A saját tésztája helyett kenyér szeletekkel béleltem ki a tepsit. Hogy miért??? hát ez most az én titkom marad. De semmivel sem rosszabb,ezt állítom. Először Angliában ettem ilyet, pár éve és addig kerestem a netten, amíg rá leltem. Azóta jó néhányszor elkészült már. Nagyon hamar van, nagyon könnyű elkészíteni és sok félét lehet. Éppen amire éhes vagy, vagy ami van itthon, abból készíted.
Az omlós tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj/ margarin
1 tojás
1 csipet só
1 Ek. víz
Elkészítés:
1. A vajat / margarint darabokra szeljük és elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, vizet, majd gyúrjuk, épp annyit csak, hogy tésztának összeálljon.
2. A tésztát fóliába csomagoljuk és eltesszük pihenni a hűtőbe, míg elkészül a feltét.
Feltét:
Hagymát apróra vágunk, pici olajon meg pirítjuk, bele dobjuk a sonka kockákat, a brokkolit és picit együtt pirítjuk, fűszerezzük.
250 ml. tejet és 4 db. tojást jól összeverünk, fűszerezzük, hozzá adunk 25-30 dkg. reszelt sajtot.
A torta formába tesszük a kinyújtott tésztát, úgy, hogy a szélén is legyen, rá tesszük a sonkát, brokkolit, (vagy mikor mit pl. cukkini, karfiol, kel bimbó.stb) erre öntjük a tojásos, sajtos tejet és 35 percig 180 fokon meg sütjük.



Ebben csak sonka van, semmi zöldség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése