7 tojásból piskótát (nem vizes) sütünk.
A tojás krém:
4 tojás sárgáját, 15 dkg. cukorral nagyon lassú tűzön, vagy gőz fölött megfőzni, miután kihűlt, egy Ráma margarinnal kikeverni. Ez jön a piskótára.
Hab:
4 tojás fehérjét 20 dkg. cukorral gőz fölött felverni. (na én azt már évek óta úgy csinálom, hogy a habot a cukorral felverem, 45 másodpercre mikróba teszem, megint verem, megint mikróba, megint verem megint mikróba és kész)
A tojás krém:
4 tojás sárgáját, 15 dkg. cukorral nagyon lassú tűzön, vagy gőz fölött megfőzni, miután kihűlt, egy Ráma margarinnal kikeverni. Ez jön a piskótára.
Hab:
4 tojás fehérjét 20 dkg. cukorral gőz fölött felverni. (na én azt már évek óta úgy csinálom, hogy a habot a cukorral felverem, 45 másodpercre mikróba teszem, megint verem, megint mikróba, megint verem megint mikróba és kész)
Míg a hab elkészül, addig meg kel olvasztani 6 kanál cukrot (égetett cukor), amit forrón a habba csorgatunk közben a mixerrel kavarjuk a habot.
Ez jön a tojás krémre.
Nagyon finom, a Ruthi kedvenc sütije.
Ismerem ezt a sütit. Nagyon finom!!
VálaszTörlésEn is keszitem ,de a piskotat kakaoval szoktam.
VálaszTörlés