KÖSZÖNTELEK AZ OLDALAMON, KÖSZÖNÖM, HOGY BENÉZTÉL.

2010. október 4., hétfő

Alma és áfonyás pite

Lipták Gabikától kaptam ma egy nagyon jó receptet és azonnal kipróbáltam.Nagyon finom, ha valakit érdekel a recept, szóljon és felteszem.






3 megjegyzés:

  1. Engem erdekel! Elore is koszi!

    VálaszTörlés
  2. Szia! Én is szeretném kérni a receptet. Régóta keresem. Köszönöm!
    Márti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pite recept

      Almas, meggyes pite.

      Hozzávalók:
      40-45 dkg liszt, 1/2 sutopor, 2 tojas sargaja, 2 ek. cukor, pici so, 25 dkg. margarin, 1 pohar tejfol.
      Ezt osszegyurjuk, kozepes kemenysegu, jol kinyujthato tesztat kapunk. Van belole 2 pite.

      Toltelek.
      1 1/2 kg meggy vagy alma, 7 ek. cukor, 1 vaniliacukor, fahej. Egyszeruen lereszelem az almat, megcukrozom, jol kinyomkodva teszem a zsemlemorzsaval megszort tesztara. A meggyes tolteleknel 1 kg meggy vagy nagy uveg befott. Egy vanilias pudingot megfozok a meggy 4 dl. levebol, izesitem cukorral, osszekeverem a meggyel es ezt a tolteleket kenem a szinten zsemlemorzsaval meghintett tesztara. Mindket pite tetejet megkenem egy tojas feherjevel, majd villaval hullamokat huzok bele.

      Törlés