KÖSZÖNTELEK AZ OLDALAMON, KÖSZÖNÖM, HOGY BENÉZTÉL.

2010. október 23., szombat

Diós, mazsolás fahéjas süti

Kulcsár Szilvitől kaptam ezt a receptet, remélem nem bánja, ha más is kipróbálja, mert annyira finom, hogy ezt érdemes.
Szilvi fahejas tesztaja


Hozzavalok:

13 dkg vaj
9 egesz tojas
32 dkg cukor
1 sutopor
15.5 dkg liszt
12 db dio (lehet tobb is) aprora vagva
1 ½ csomag mazsola (kivetelesen szemre teszem kb 1 marek)
Fahej
1 kiskanal kakaopor (nem cukros)

Az aprora vagott diot es a mazsolat fahejba megforgatom (liszt helyett teszem ezt, hogy ne sullyedjen az aljara)
A 13 dkg vajat 16dkg cukorral habosra kavarom hozzaadom a tojassargakat, sutoport.
A 9 tojas feherjet kemeny habba verem a maradek 16dkg cukorral es ovatosan hozzakavarom a vajas masszahoz majd a lisztet is belekavarom egy merokanallal egy kis talba teszek a masszabol amihez 1 kiskanal kakaoport keverek, a sarga masszahoz hozzaadom a fahejba forgatott mazsolat es diot is.
Kivajazott lisztezett tepsibe ontom a sarga masszat es a merokanalnyi kakos masszat a tetejere kozepre csorgatom es villaval spiral alakot rajzolok es 350 Fahrenheit-on kb 45 percig sutom es fogpiszkaloval ellenorzom a vegen, hogy atsult-e.
Par percig pihentetem majd kiboritom, hogy egyforman huljon ki.
A tepsim merete : 16x4x4 ½ inch hosszukas
Jo etvagyat kivanok hozza!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet!
    A címben javítsd az ly-t, j-re a fahéj szóban, mert nagyon zavaró...

    VálaszTörlés