Kulcsár Szilvitől kaptam a receptet, ha puha, finom kiflit akartok sütni, akkor próbáljátok ki. Nagyon finom. Kösz Szilvi, innen is.
B.U.E.K.
Kelt tészta
Hozzávalók:
70 dkg liszt, 10 dkg margarin, 8 dkg sütıcukor, 1 tojás, 1 vanília cukor,
5dkg élesztı, 3,5 dl tej, 1 evıkanál étolaj
Készítés:
A tejet megmelegítjük. A lisztet egy nagyobb tálba mérjük, a közepében mélyedést készítünk,
és a langyos tej felét ide öntjük. Egy kanál cukrot a tejben felolvasztunk, és belemorzsoljuk az
élesztıt, kevés lisztet szórunk rá, és letakarjuk kb. 10 percig.
(Ezt hívjuk élesztı felfuttatásnak)
A tej másik felébe elolvasztjuk a
margarint, és ha langyosra hőlt, a
tojást, a cukrot, a vaníliát, és az
étolajat is belekeverjük.
Az élesztı felfuttatása után,
a margarinos keveréket,
a liszthez adjuk.
Robotgéppel, vagy kézzel jól kidagasztjuk.
(Akkor jó, ha a kéztıl elválik, és nem túl kemény, nem túl laza.)
A dagasztó tál tetejét rátesszük,
de a levegőt nem nyomjuk ki a tálból.
A mikrohullámú sütőbe tesszük, és ott kelesztjük,
(a mikrót nem kapcsoljuk be, azért tesszük ide, hogy zárt térben keljen a tészta.)
míg háromszorosára nem kel.
A gyúrótáblát megszórjuk liszttel, és a tésztát jól átgyúrjuk.
Ezután kinyújtjuk, és készíthetünk belıle túrós, lekváros táskát,
darázsfészket, mákos, diós rudat, túrós lepényt stb…
Anyira guszta volt ez a kifli hogy ma en is el keszitettem,ngyon nagyon finom ! Amit meg utolag tenek bele az egy csipet so szerintem azal egy picit meg finomabb lene de mar csak leg kozeleb!koszi szepen a receptet!
VálaszTörlés