KÖSZÖNTELEK AZ OLDALAMON, KÖSZÖNÖM, HOGY BENÉZTÉL.

2010. december 20., hétfő

Receptek

Ludovic.

6 tojásból piskóta.
Krém:
1 margarin, 3 nyers tojás sárgája, 10 dkg. por cukor, 1 vanília.
Jól ki mixerezzük. A piskótát lekenjük egy vékony réteg krémmel és rá rakunk egy rend kapucinóba, vagy égetett cukros vízbe mártott kekszet, rá megint krémet kenünk.
A 3 tojás fehérjét 15 dkg. cukorral gőz felett felverjük és a tésztára tesszük.


Csónak:

4o db van belőle
25 dkg. tojás, 25 dkg. cukor, 25 dkg. liszt
Ezt jól össze keverjük, vajazott lisztezett tepsi hátára kenve sütjük. Mikor látjuk, hogy a teteje nem nedves, félig van sülve csak, kivesszük, hamar négy szögekre vágjuk. Vissza tesszük a sütőbe egy rövid ideig, s forrón két sarkát összenyomjuk.
Krém:
7 dl. tej, 2 puding, 25 dkg. cukrot megfőzünk
Miután kihűlt habosra keverjük 25 dkg. margarinnal és ízesítjük. ( vanília, kakaó, gesztenye, stb. )Megtöltjük a krémmel a csónakokat és két végüket csokiba mártjuk.

4 megjegyzés:

  1. Koszonom hogy megosztottad velunk is!Csak a 25 dkg tojas, hany darab?

    VálaszTörlés
  2. Iri, a tojas meretetol fugg. Nekem most 5 db. volt.Merni szoktam, ha igy irja. Aldot sutes fozest neked es aldott unnepeket.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Piroska! Nagyon szepen koszonom a recepteket! Annyira jol nez ki,hogy rovidesen kiprobalom.Aldott Karacsonyt es Boldog, Bekes Ujevet az egesz csaladnak!!! (toth anna)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Anna, mi is kivanunk nektek nagyon aldott unnepeket.

    VálaszTörlés