KÖSZÖNTELEK AZ OLDALAMON, KÖSZÖNÖM, HOGY BENÉZTÉL.

2011. december 11., vasárnap

Karácsonyi koncert

lesz nálunk a gyüliben ma este. Oda mennek a inomságok is :):)
Csirkemell őzgerincformában. A recept Annatol.

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás
Elkészítés : 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítottam a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.
Az őzgerincforma mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles.


Majomkenyér ( ez nekunk délre Limarától a recept)

Barack süti, ez megy és hamar elmegy majd...........

3 megjegyzés:

  1. El is hiszem, mert nagyon kivanatos!

    VálaszTörlés
  2. húha... ez igen!
    Áldott ünnepet kívánunk a Gergely családnak!
    szeretettel
    a Budai család

    VálaszTörlés
  3. Koszonjuk szepen Evodia. Mi is nagyon aldott unnepet kivanunk nektek.

    VálaszTörlés