KÖSZÖNTELEK AZ OLDALAMON, KÖSZÖNÖM, HOGY BENÉZTÉL.

2013. január 20., vasárnap

Madártej szelet.

Először készítettem ezt a sütit, de nem utoljára, az biztos. El kellett dugjam, hogy maradjon belőle ebédre.

Hozzávalók:
·         8 tojás
·         12 evőkanál cukor
·         13 evőkanál liszt
·         2 csomag vaníliás cukor
·         4 dl tej
·         18 dkg margarin
·         10 dkg porcukor
·         1 teáskanál sütőpor
·         4 dl tejszín
Elkészítés:
A tésztához 8 tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk 1 teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk, összeforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez 8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 2 evőkanál vaníliás cukrot 4 dl tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük és kihűtjük. A 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral alaposan kikeverjük, a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk.
 

Tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk,majd olvasztott csokival díszítjük....

2 megjegyzés: