KÖSZÖNTELEK AZ OLDALAMON, KÖSZÖNÖM, HOGY BENÉZTÉL.

2011. március 20., vasárnap

Pavlova

Hozzávalók:
4 tojás fehérje,
16 ek. cukor,
1 tk. kukoricaliszt,
1 tk. vanilia esenc,
1 tk. ecet

Egy tálban keményre vered a tojás fehérjét, lassal adagolva közzé mixerezed a cukrot, lisztet,vaniliat, ecetet.
Egy nagy torta forma aljara sutőpapírt teszel, a habot rá kanalazod, eligazitod rajta majd 125C ( 257F) on sütöd 2O percig, utánna leveszed a fokot 11O C (23O F) és úgy sütöd még egy óráig. Nem nyitod közben ki a sütő ajtaját és mikor lejárt az idő, akkor csak kikapcsolod a sütőt és másnap reggelig benne hagyod. Másnap leveszed a papirt az aljáról, egy tejszínt felverve a tetejére teszed és megpakolod eperrel.

1 megjegyzés: