KÖSZÖNTELEK AZ OLDALAMON, KÖSZÖNÖM, HOGY BENÉZTÉL.

2013. február 18., hétfő

Fagyi szelet.


Fagyi szelet

Hozzávalók a tésztához : 4 tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 15 dkg darál dió,  1 cs. sütőpor,1 csipet só, 10 evőkanál víz

Elkészítése : A tojások sárgáját a vízzel és a porcukorral keverjük simára, adjuk hozzá a  darált diót, és a sütőporral valamint a sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjét verjük habbá, és óvatosan keverjük a masszához. Előmelegített sütőben, egy kb. 31 * 24 cm-es tepsiben, sütőpapíron, közepes hőfokon süssük meg a piskótát. Végezzünk tűpróbát. 


Hozzávalók a krémhez : 3 tojássárgája, 3 evőkanál liszt, 2.5 dl tej, 15 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 2 csomag vaníliás cukor, 

Elkészítése : A tejet keverjük el a liszttel, és a tojássárgájákkal,majd főzzük sűrűre, hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel a porcukrot, és a margarint keverjük simára, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is. Amikor a főzött krém kihűlt a kettőt keverjük össze.

Összeállítás : a tésztára kenjük rá a krémet, és a tetejére 5 dl tejszínt verjünk kemény habbá, és tetszés szerint díszítsük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése