Fagyi szelet
Hozzávalók
a tésztához : 4 tojás, 20 dkg
porcukor, 20 dkg liszt, 15 dkg darál dió, 1 cs. sütőpor,1 csipet só, 10 evőkanál víz
Elkészítése : A tojások
sárgáját a vízzel és a porcukorral keverjük simára, adjuk hozzá a darált diót, és a sütőporral valamint a sóval
elkevert lisztet. A tojásfehérjét verjük habbá, és óvatosan keverjük a
masszához. Előmelegített sütőben, egy kb. 31 * 24 cm-es tepsiben, sütőpapíron,
közepes hőfokon süssük meg a piskótát. Végezzünk tűpróbát.
Hozzávalók a krémhez : 3 tojássárgája, 3 evőkanál liszt, 2.5 dl tej,
15 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 2 csomag vaníliás cukor,
Elkészítése : A tejet keverjük el a liszttel, és a tojássárgájákkal,majd főzzük sűrűre, hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel a porcukrot, és a margarint keverjük simára, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is. Amikor a főzött krém kihűlt a kettőt keverjük össze.
Elkészítése : A tejet keverjük el a liszttel, és a tojássárgájákkal,majd főzzük sűrűre, hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel a porcukrot, és a margarint keverjük simára, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is. Amikor a főzött krém kihűlt a kettőt keverjük össze.
Összeállítás : a tésztára kenjük rá a krémet, és a tetejére 5
dl tejszínt verjünk kemény habbá, és tetszés szerint díszítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése