Fahejas tekercs karamell kremben.
2 adag hozzavaloi:
2 ek. elesztot 1/2 cup vizbe beaztatni es hozza adni 1/2 kk. mezet.
Osszekeverni 2 toajast, 3/4 cup oliva olajjal, 1/4 cup mezzel, 1/4 cup krumpli pehellyel, 1 ek. soval. Hozza adni 2 cup nagyon meleg vizet es az egeszet jol kidolgozni. 8 cup lisztet atszitalni, felet a masszahoz adni, aztan az elesztot hozzadni, majd a masik felet a lisztnek. Nagyon jol kidagasztani.
Hagyni duplajara kelni, osszegyurni kicsit, majd megint hagyni duplajara kelni.
Lehet belole olajos kezzel cipokat formalni es megsutni, vagy kinyujtani, fahejjal jol megszorni, feltekerni es cernaval kb. 3 cm es darabokat szaggatni, amit karamell kremben sutunk meg.
1 cup havy cream, 1 cup barna cukor, a tepsiben jol osszekavarni es ebbe allitani a fahejas tekercseket. Hagyjuk megint a tepsiben is megkelni, majd sutjuk.
A cipokat 425 F* on 8 percig sutjuk, a tekercset 375F* on 20 percig. Mikor kisult, kiboritjuk a tepsibol es a karamell krem marad a tetejen. Melegen nagyon finom.
1 cup= 237 ml.
425F*= 220C*
Most keszul a masadik adag, mert az elsot az elobb ahogy kesz lett,megettuk.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése