KÖSZÖNTELEK AZ OLDALAMON, KÖSZÖNÖM, HOGY BENÉZTÉL.

2012. november 16., péntek

Édesburgonya,

ahogy én szeretem. A burgonyát megsütöm, meghámozom, felkockázom és leöntöm tejszínnel, vagy pillecukrot olvasztok rá.


Jó hatással van-e az édesburgonya a szervezetünkre? Mit mondanak a tudósok?


Néhány évvel ezelőtt, a Tudomány a közjóért táplálkozási szervezet központja (CSPI) 18 zöldségről készített tanulmányt, amelyben a rostok, a vitaminok és a tápanyagok mennyisége szerint osztályozták őket. Az édesburgonya érte el a legjobb eredményt és magasan vezette a listát.

A CSPI központ tanulmánya szerinti tíz legjobb zöldség listája és értékei:

  • Sült édesburgonya 184
    edesburgonya
  • Sült burgonya 83
  • Spenót 76
  • Leveles kel 55
  • Brokkoli 52
  • Vegyes zöldségek 52
  • Sült sütőtök 44
  • Kelbimbó 37
  • Nyers káposzta 34
  • Zöldborsó 33

Az édesburgonya értéke kétszerese volt bármelyik más zöldségnek! Egyszerűen lenyűgöztek ezek a számok.
Egy édesburgonya biztosítja a napi javasolt A-vitamin bevitel kétszeresét és a napi C-vitaminszükséglet egy harmadát. Gazdag B6 vitaminban, rostban, vasban és káliumban, nagyon kevés zsiradékot és nátriumot tartalmaz.
Az édesburgonyának nagyon sok előnye van az egészségünkre nézve. A tanulmányok kimutatták, hogy olyan betegségekre van jótékony hatása, mint a cukorbetegség, a rák, a köszvény és a gyomorfekély.
Az édesburgonya és a yamgyökér másik előnye, hogy a bennük lévő természetes ízanyagnak köszönhetően már nincs szükség vaj vagy só hozzáadásához. Fogyasztható köretként sovány húsokhoz vagy más zöldségekhez. Így az édesburgonya van a legjobb hatással a szervezetünkre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése