Hozzávalók:
A tésztához:
1 ráma margarin, vagy 16 dkg. zsír, 4 tojás sárgája, 50 dkg liszt, csipet só, 1 kanál ecet, tejföl.
A margarint a liszttel , sóval, jól összedolgozzuk, hozzá adjuk a tojás sárgáját, ecetet, és annyi tejfölt, hogy egy jó könnyű tésztát kapjunk. 4 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, olvasztott margarinnal lekenjük, feltekerjük és hűtőben 1-2 órát állni hagyjuk. Utána 2cm vastagságúra vagdaljuk, vékonyra kinyújtjuk egyenként és habot teszünk bele. Meg sütjük. Végül vaníliás por cukorral meg szórjuk.
A habhoz:
4 tojás fehérjét 20 dkg. cukorral kemény habbá verünk és darált diót teszünk bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése